Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Sprijinim IMM-urilor să-și gestioneze și să valorifice drepturile de Proprietatea Intelectuală (PI) în proiectele de cercetare și inovare.

Comisia Europeană a lansat recent serviciul de scanare a proprietății intelectuale „Horizon IP Scan”. Acest serviciu, gratuit, de asistență, adaptat după nevoile IMM-urilor privind drepturile de proprietate intelectuală, este special conceput pentru a ajuta întreprinderile nou-înființate și alte IMM-uri să gestioneze și să valorifice în mod eficient PI în eforturile colaborative de cercetare și inovare, cu un accent special pe proiectele finanțate prin programele Orizont 2020 / si Orizont Europa.

Bazându-se pe o vastă rețea de experți locali cu experiență în PI care acoperă toate statele membre ale UE și țările asociate cu Orizont 2020 / Europa, echipa Orizont IP Scan oferă o evaluare individuală, profesională, a activelor necorporale ale IMM-urilor cu scopul de:

  • A le arăta cum să își protejeze PI existentă atunci când încep un nou proiect de cercetare și inovare care include mai mulți parteneri;
  • A-i ajuta să își dezvolte o strategie comună cu partenerii, pentru a gestiona și exploata noile PI generate în comun în cadrul proiectelor.

 

Cine poate aplica?

Serviciul este deschis start-up-urilor IMM-urilor care urmează să semneze un acord de finanțare în cadrul programului Orizont (2020 / Europa) sau au semnat recent unul (cel mult șase luni de la semnare). Pot beneficia și IMM-urile care sunt recomandate de Enterprise Europe Network să folosească Horizon IP Scan, în vederea unei cooperări planificate cu alte entități într-un proiect de cercetare și dezvoltare.

Cum se aplică?

Există o schemă continuă de apeluri deschise, astfel, IMM-urile interesate de Horizon IP Scan pot solicita serviciul oricând prin intermediul site-ului Web Horizon IP Scan. Pe baza abordării primul venit, primul servit, serviciul poate fi furnizat unui singur IMM sau, de preferință, unui grup de IMM-uri implicate într-un proiect de cercetare colaborativă. Serviciul este gestionat de o echipă centrală de coordonare, astfel IMM-ul solicitant (solicitanții) va fi asociat unui expert local care va corespunde problemelor întâmpinate în ceea ce privește drepturile de proprietate intelectuală. De obicei, limba aplicată va fi cea a solicitantului (solicitanților) sau engleză.