Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

De 14 ani, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de organizație membră Enterprise Europe Network este alături de Întreprinderile Mici și Mijlocii din Regiunea Centru. În toți acești ani echipa a reușit să sprijine peste 3288 de companii, prin servicii gratuite oferite ca parte a Rețelei Europene pentru Întreprinderi.

 ”Activitatea de sprijin pentru mediul de afaceri din regiune este o preocupare constantă a Agenției. Noi suntem organizație membră Enterprise Europe Network din anul 2008 și, de atunci, experții noștri acordă IMM-urilor servicii de sprijin pentru afaceri și inovare, susținând în special demersurile de internaționalizare ale companiilor din regiune și accesul la piața unică europeană. ADR Centru oferă un punct unic de contact, la nivel regional, de tip ”one-stop-shop”, pentru mai multe categorii de beneficiari și servicii. Am integrat în sfera noastră de preocupări atât susținerea companiilor din regiune, cu servicii care să le faciliteze accesul la oportunitățile pieței unice și instrumentele pe care Uniunea Europeană le pune la dispoziția companiilor, precum și servicii care promovează și susțin atragerea de investitori în regiune. Aceste preocupări sunt completate de investițiile disponibile din Programul Operațonal Regional Centru 2021-2027, în consolidarea  ecosistemului regional de inovare și sprijin pentru afaceri, dar și de foarte necesarele investiții în retehnologizarea companiilor, dezoltarea de produse, servicii sau procese, inovatoare și intensificarea parteneriatelor dintre mediul de afaceri și entitățile de cercetare, inovare și transfer tehnologic, pentru a aduce în piață și pentru a valorifica, rezultatele cercetării” – a precizat directorul general ADR Centru, domnul Simion Crețu.

În cei 14 ani de activitate în cadrul Enterprise Europe Network, ADR Centru a reușit să ajungă la peste  3,288  de IMM-uri, toate beneficiind de diverse servicii ale Rețelei:

  • 547 IMM-uri care au participat la evenimentele de brokeraj unde au avut loc 1.265 întâlniri de afaceri;
  • 33 IMM-uri care au beneficiat de pachetele noastre de suport pentru îmbunătățirea managementului inovării;
  • 2415 IMM-uri au beneficiat de serviciile noastre de informare și sesiuni de instruire;
  • 599 IMM-uri au primit consiliere de la experții noștri pentru a le ajuta să inoveze și să crească la nivel internațional.

Ca urmare a acestor servicii, a fost încheiate peste 60 de acorduri de parteneriat între firmele din Regiunea Centru, sprijinite de ADR Centru, și parteneri din alte țări ale UE. Aceste acorduri fie sunt comerciale fie în domeniul cercetării, ca urmare a facilitării găsirii de parteneri pentru proiecte de cercetare/inovare, sau a sprijinului direct acordat unei companii care a avut un impact vizibil asupra cifrei de afaceri, a dus la crearea/susținerea de locurilor de muncă în companie sau au adus alte beneficii asupra creșterii companiei.

 

 Noua rețea Enterprise Europe Network

Activitatea Enterprise Europe Network va continua în perioada 2022-2025, ADR Centru fiind coordonatorul Consorțiului BISNet Transylvania, începând cu luna ianuarie 2022. Serviciile noastre se vor diversifica pentru a răspunde celor două mari obiective ale UE: tranziția verde și transformarea digitală. Astfel, companiile din Macroregiunea 1 (Regiunea Centru și Regiunea Nord-Vest) vor putea apela gratuit la cele 10 organizații din consorțiu pentru a beneficia de servicii de sprijin pentru internaționalizare, acces la finanțare, căutare de parteneri de afaceri în țările UE sau în afara spațiului european. De asemenea, firmele care doresc vor beneficia și de servicii de sprijin pentru digitalizare și sustenabilitate, consorțiul fiind extins cu noi organizații care aduc expertiză în aceste zone.

Experții Biroului Enterprise Europe Network vă stau la dispoziție la sediul ADR Centru din Alba Iulia, Piața Consiliul Europei 32 D, Email: office@adrcentru.ro sau emil.toma@adrcentru.ro, Telefon: 0358.401.276 Int. 482 sau www.een-transilvania.ro.

 

ADR Centru, în calitate de organizație membră a Rețelei Enterprise Europe Network, vă dorește un an 2022 plin de realizări și succes în afaceri!