Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Reziliență

Sprijinim IMM-urilor în creșterea rezistenței afacerilor lor la provocările viitoare.

Serviciile Rețelei vă pot ajuta compania să devină mai rezistentă la factori externi, cum ar fi întreruperile lanțului de aprovizionare, și mai agilă atunci când se confruntă cu provocările viitoare.

Economia europeană este foarte interconectată și internaționalizată. Lanțurile valorice transfrontaliere din și dincolo de piața unică au deschis noi oportunități și au redus costurile pentru IMM-urile europene. Cu toate acestea, creșterea legăturilor implică, de asemenea, o expunere crescută la o varietate de provocări și șocuri externe – uneori previzibile, alteori neașteptate.

Schimbările climatice, globalizarea, presiunile digitalizării și un mediu politic internațional din ce în ce mai instabil contribuie, de asemenea, la tot mai multe incertitudini care îngreunează planificarea economică pe termen lung și care pot cauza perturbări bruște și substanțiale ale modelelor și practicilor de afaceri.

Enterprise Europe Network este pregătită să ajute companiile să-și evalueze rezistența. Cât de pregătiți și capabili sunteți să vă adaptați afacerea la situații noi? Cum inovația și managementul eficient al inovării vă pot ajuta compania să facă față circumstanțelor în schimbare? Cum vă ajută reziliența dacă tindeți spre modele de afaceri mai durabile?

Împreună cu dvs., putem realiza o analiză a rezistenței companiei dumneavoastră și vă putem propune măsuri concrete pentru reducerea vulnerabilităților descoperite – de la o diversificare a lanțurilor dvs. de aprovizionare la inovare și strategii de management, de la soluții de energie regenerabilă pentru a vă reduce dependența de importurile combustibililor fosili la găsirea parteneri de afaceri potriviți cu care să colaborați în această tranziție.

Creșterea rezilienței este o alegere strategică pentru IMM-uri. La Enterprise Europe Network suntem convinși că este o investiție bună în viitorul afacerii dvs. și suntem gata să vă ajutăm să transformați provocările în oportunități de afaceri.