Servicii de sprijin pentru reziliență

 

Susținerea IMM-urilor prin creșterea rezistenței lor la provocările viitoare.

Serviciile noastre vă pot ajuta compania să devină mai rezistentă la factori externi, cum ar fi întreruperile lanțului de aprovizionare, și mai agilă atunci când se confruntă cu noi provocări.

Economia europeană este foarte interconectată și internaționalizată. Lanțurile valorice transfrontaliere au deschis noi oportunități și au redus costurile pentru IMM-urile europene. Cu toate acestea, creșterea legăturilor implică, de asemenea, o expunere crescută la o varietate de provocări și șocuri externe – uneori previzibile, alteori neașteptate.

Schimbările climatice, globalizarea, presiunile digitalizării și un mediu politic internațional din ce în ce mai instabil contribuie, de asemenea, la tot mai multe incertitudini care îngreunează planificarea economică pe termen lung și care pot cauza perturbări bruște și substanțiale ale modelelor și practicilor de afaceri.

Enterprise Europe Network este pregătită să ajute companiile să-și evalueze rezistența. Cât de pregătit și capabil ești să-ți adaptezi afacerea de zi cu zi la situații noi? Cum inovația și managementul eficient al inovării vă pot ajuta compania să facă față circumstanțelor în schimbare? Cum vă ajută reziliența dacă lucrați spre modele de afaceri mai durabile?

Împreună cu dvs., putem realiza o analiză a rezistenței companiei dumneavoastră și vă putem propune măsuri concrete pentru a reduce orice vulnerabilități care sunt descoperite – de la o diversificare a lanțurilor dvs. de aprovizionare la strategii de inovare și management al schimbării, la soluții de energie regenerabilă pentru a vă reduce dependența de importurile. combustibililor fosili pentru a găsi parteneri de afaceri potriviți cu care să lucrași în această tranziție.

Creșterea rezilienței este o alegere strategică pentru IMM-uri. La Enterprise Europe Network suntem convinși că este o investiție bună în viitorul afacerii dvs. și suntem gata să vă ajutăm să transformați provocările în oportunități de afaceri.