Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Sustenabilitate

Sprijinim companiile în tranziția către modele de afaceri mai durabile

Sustenabilitatea este responsabilitatea tuturor. Vă ajutăm să transformați provocările legate de trecerea la un model de afaceri mai durabil în oportunități economice pentru compania dvs. și să navigați printre provocările care transformă afacerea dvs. într-una mai verde și mai sustenabilă din punct de vedere social.

Sprijin personalizat pentru sustenabilitatea

În cadrul Rețelei, avem experți specializați și cu experiență în aspecte legate de sustenabilitate. Aceștia vă pot ajuta să identificați cele mai bune modalități de a beneficia de un model de afaceri mai sustenabil. Pe baza unei evaluări amănunțite a nevoilor și provocărilor companiei dvs., aceștia oferă servicii personalizate și caută prin intermediul rețelei EEN să găsească  parteneri pentru inovare, noi tehnologii ecologice și oportunități de piață pentru soluții durabile.

Cooperăm strâns cu alți furnizori de servicii de consultanță care se concentrează pe unele dintre aspectele mai tehnice ale transformării afacerii dvs. într-una mai sustenabilă și vă punem în legătură cu aceștia dacă este necesar.

Servicii specializate

Vă oferim consultanță specializată în probleme precum:

  • modele de afaceri sustenabile și circulare
  • inovație și tehnologii pentru modele de afaceri mai ecologice, mai curate și mai durabile
  • eficiența energetică și a resurselor
  • managementul deșeurilor
  • managementul apei
  • finanțare durabilă
  • Scheme de certificare ale UE, cum ar fi eticheta ecologică a UE32 sau EMAS33
  • Legislația și standardele UE, inclusiv cerințele de diligență și raportare

Economisiți bani cu o eficiență energetică mai bună

Prețurile ridicate ale energiei, furnizarea incertă pe termen lung și impactul imens asupra mediului al consumului de energie fosilă evidențiază faptul că niciodată nu a fost mai atractiv – sau mai important – pentru companii să devină mai eficiente din punct de vedere energetic și să utilizeze surse de energie regenerabilă.

Dorim să vă ajutăm să economisiți bani, să reduceți amprenta asupra mediului și să deveniți mai puțin vulnerabili la viitoarele perturbări ale pieței energetice sau la fluctuațiile prețurilor. Cum? Schițând în detaliu o cale pentru a vă reduce consumul de energie, a crește eficiența energetică și a vă baza pe cât mai mult posibil pe energiile regenerabile. De asemenea, vă vom indica posibile oportunități de finanțare.

Țările UE s-au angajat ca UE să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2050. Trecerea la o societate și o economie cu emisii zero reprezintă atât o provocare urgentă, având în vedere numărul tot mai mare de fenomene meteorologice extreme, cât și o ocazie de a crea noi locuri de muncă și oportunități economice.

În acest sens vă prezentăm o serie de programe care finanțează tehnologiile verzi, gestionarea deșeurilor, eficiența energetică, etc., si care vin in sprijinul tranziției economice și sociale astfel încât acestea să se realizele conform cadrului propus.

Catalogul surselor de finanțare îl găsiți aici.

Lista măsurilor pe termen scurt pentru economisirea și înlocuirea surselor de energie în companii

Pe lângă strategiile pe termen mediu și lung dedicate ghidării companiilor în transformarea sistemelor lor energetice, recomandările pentru măsuri rapide și ușoare de economisire a energiei sunt în prezent de mare importanță.

Din această perspectivă și pe baza activității desfășurate de Inițiativa germană Energieeffizienz- und Klimaschutz-Netzwerke, experții noștri în energie au pregătit o listă cu astfel de măsuri pe termen scurt. Această listă prezintă 150 de măsuri de eficiență energetică care pot fi implementate rapid de către IMM-uri, fără investiții mari.

Catalogul Soluțiilor Energetice

Experții noștri în energie au colectat, de asemenea, soluții tehnice oferite de IMM-urile inovatoare din Europa, care acoperă perfect cele mai stringente nevoi energetice. Catalogul conține peste 70 de soluții inteligente și poate fi adoptat de întreprinderile private și instituțiile publice.