Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru a paticipat, în 18.01.2023 la Alba Iulia,  la evenimentul ”De la idee la business inteligent, cu finanțări europene” organizat, , de Ziarul Financiar în parteneriat cu BCR și Asociația ROREG. Una din temele de pe agenda evenimentul a fost prezentarea Rețelei Europene a Întreprinderilor: Enterprise Europe Network Evenimentul a reunit peste 150 de participanți, reprezentanți ai mediului de afaceri din Regiunea Centru.

Temele abordate de partenerii evenimentului au vizat modele de afaceri, fonduri pentru dezvoltarea afacerilor, nevoile antreprenoriale și modalități de simplificare a procesului de accesare a finanțărilor.

Reprezentanții unor companii importante din regiune, dar și beneficiari ai serviciilor Enterprise Europe Network au fost prezenți la eveniment și au vorbit despre experiența lor în accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea afacerilor precum și despre provocările întâmpinate în activitatea de internaționalizare a afacerilor.

Evenimentul a reprezentat o bună oportunitate de promovare a serviciilor de care companiile din Regiunea Centru pot beneficia, în mod gratuit, prin intermediul organizațiilor partenere Enterprise Europe Network. Cele mai importante rezultate obținute în cei 14 ani de cand Enterprise Europe Network este prezentă în Regiunea Centru au fost de asemenea prezentate în cadrul evenimentului.

Cele 10 puncte locale de contact Enterprise Europe Network, din Regiunile Centru și Nord-Vest, oferă sprijin personalizat companiilor din cele două regiuni prin acordarea de servicii gratuite pentru identificarea și accesarea oportunităților de finanțare disponibile la nivel regional, național și internațional, servicii pentru internaționalizarea activității, cooperare în afaceri, servicii pentru digitalizare, sustenabilitate și reziliență. Experții locali Enterprise Europe Network pot fi contactați accesând site-ul een-transilvania.ro , secțiunea ”Contact”.