Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Consiliul European de Inovare și Agenția Executivă a IMM-urilor (EISMEA) organizează în 19 ianuarie 2023 un eveniment online de informare cu ocazia lansării unui apel de proiecte în cadrul Instrumentului de Investiții Interregionale pentru inovare (I3).  

 

Instrumentul Investiții Interregionale pentru Inovare ca parte a Fondului European de Dezvoltare Regională, vizează sprijinirea proiectelor de inovare interregională în fazele de comercializare și extindere, oferindu-le instrumentele necesare pentru a depăși barierele legislative și de altă natură, pentru a-și aduce proiectele în faza de investiții, prin sprijinirea investițiilor în inovare interregională la niveluri de înaltă pregătire tehnologică.

 

Apelul lansat în cadrul Componentei 2b Creșterea capacității administrative în regiunile mai puțin dezvoltate (Strand 2b Capacity Building in Less Developed Regions), vizează creșterea capacității administrative a ecosistemelor regionale de inovare din regiunile mai puțin dezvoltate de a participa la lanțurile valorice globale, precum și capacitatea de a participa în parteneriate cu alte regiuni. Această componentă pune accent pe coeziune și pe crearea de legături între organizații din regiunile mai puțin dezvoltate și cele din regiunile lider.

 

Scopul acestei componente este de a crește capacitatea organizațiilor de participa cu succes la componentele 1 și 2a. Propunerile de proiecte ar trebui să creeze condițiile preliminare pentru o cooperare interregională de succes în vederea identificării și împărtășirii bunelor practici, a experimentării de noi abordări și a creșterii capacităților solicitanților de a participa în cadrul acestui program.

 

ÎNREGISTRAREA la evenimentul de informare poate fi făcută până în 17 ianuarie 2023 (ora 12:00 CET).

 

Detalii suplimentare privind acest apel pot fi obținute accesând următorul link: https://eismea.ec.europa.eu/funding-opportunities/calls-proposals/interregional-innovation-investments-instrument-i3-capacity-building-strand-2b_en

 

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor în cadrul acestui apel este 16 martie 2023, ora 17:00 CET.

 

Pentru întrebări punctuale referitoare la Portalul de Transmitere al Aplicațiilor, vă rugăm să contactați IT Helpdesk

 

Întrebările care nu vizează aspecte tehnice (non-IT) vor fi trimise cu cel puțin trei zile înainte de termenul limită de depunere al aplicațiilor la: EISMEA-I3-INSTRUMENT[at]ec.europa.eu