Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Apel de finanțare – cu maxim 120.000 euro per proiect – pentru IMM-urile active în domeniile AUTOMOTIVE, AEROSPAȚIAL și AERONAUTICĂ, ENERGIE și CONSTRUCȚII, lansat în cadrul inițiativei AMULET (Advanced Materials & manufacturing United for LightwEighT).

Inițiativa AMULET finanțează schimburi transectoriale de cunoștințe în vederea valorificării potențialului de inovare al IMM-urilor, iar scopul acesteia este de a crea noi lanțuri valorice industriale în sectoarele automotive, aerospațial și aeronautică, energie și construcții. Organizațiile active în aceste sectoare și interesate de cooperare, pot depune până în 22 martie 2023 proiecte cu o valoare totală de până la 120.000 euro/proiect (o IMM beneficiind de un buget de max. 60.000 euro). Consorțiile solicitante trebuie să fie formate din cel puțin 2 IMM-uri (din statele membre UE, Marea Britanie și țările asociate H2020) și să abordeze una dintre provocările pre-identificate în cadrul proiectului AMULET.

Prin acest apel, AMULET va selecta 36 de proiecte, din care 26 de consorții vor primi sprijin pentru analiza fezabilității soluției propuse, șapte consorții vor primi sprijin financiar pentru a-și demonstra soluțiile și alte șapte consorții vor beneficia și de asistență tehnică ulterioară demonstrării.

Pentru a facilita cooperarea, consorțiul AMULET vine în sprijinul potențialilor solicitanți cu două evenimente de matchmaking în cadrul cărora, IMM-urile interesate pot identifica parteneri de proiecte. Cele două evenimente de matchmaking vor fi organizate online în 31 ianuarie 2023 și 20 februarie 2023. Detalii despre aceste evenimente și înregistrarea participării sunt disponibile AICI.

Detalii suplimentare privind acest apel pot fi obținute accesând următorul link: https://amulet-2oc-h2020.fundingbox.com/

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor în cadrul acestui apel este 22 martie 2023, 17:00 CET.

 Sprijin și asistență: Consultatnt Enterprise: Dumitrița Burduf, E-mail: dumitrita.burduf[at]adrcentru.ro.