Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

eTranslation, instrumentul de traducere automată al Comisiei Europene este acum disponibil pentru toate întreprinderile mici și mijlocii (IMM) europene.

Începând de astăzi, IMM – urile pot utiliza instrumentul eTranslation pentru a traduce documente sau texte din oricare dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, precum și din limbile islandeză, norvegiană și rusă. Serviciul este gratuit și garantează confidențialitatea și securitatea tuturor datelor traduse.

eTranslation este o aplicație elaborată de Comisia Europeană. Este un instrument fiabil, utilizat de către administrațiile publice europene și naționale, inclusiv pe site – ul internet al Comitetului European al Regiunilor, care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a solicita o traducere automată pentru știri și manifestări care nu sunt disponibile în limba lor. CoR este prima instituție a UE care a încorporat acest serviciu pe site – ul său de internet.

Dat fiind că traducerea are loc fără nicio intervenție umană, calitatea și acuratețea ei poate varia în mod semnificativ de la un text la altul și între diferite perechi de limbi. Cu toate acestea, traducerile automate permit în general o bună înțelegere a conținutului.

Comisia dorește să sprijine întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) din UE, punându-le la dispoziție soluții automatizate pentru traducerea website-urilor, de aceea în acest moment lucrează la un proiect pilot. Dacă doriți să faceți parte dintre companiile care vor testa acest instrument, vă rugăm să ne contactați.

 

Cum puteți beneficia de aceste serviciu?

  1. Creați-vă un cont de EU Login;
  2. Înregistrați-vă pentru serviciul de traducere. 

 

Serviciul de traducere garantează confidențialitatea și securitatea tuturor datelor traduse. Spre deosebire de traducătorii web cu scop general, eTranslation se va adapta treptat la terminologia specifică și la tipurile de text care sunt de obicei utilizate în contexte specifice, cum ar fi documentele de licitație, textele legale, terminologia medicală și așa mai departe. De asemenea, va contribui la reducerea timpului și costului traducerii documentelor.

 

Alte servicii:

  1. Catalogul surselor de finanțare
  2. Ghid practic pentru a face afaceri în Europa
  3. Serviciul European pentru Prorietate Intelectuală
  4. Acces2Markets – Serviciul UE pentru exporturi