Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a lansat, în data de 5 august 2021, platforma online www.oportunitati-ue.gov.ro , un punct unic de acces care integrează informații privind fonduri din mai multe surse de finanțare (programele naționale, operaționale, comunitare etc.), fiind atât interfața între mediul instituțional și beneficiari, cât și un instrument util la nivelul României în ceea ce privește identificarea de parteneri pentru participarea în Programele de cooperare la nivel European.

Prin intermediul acestei platforme, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene își propune să fie o punte de legătură cu potențialii beneficiari ai surselor de finanțare comunitare, direcționându-i către Punctele Naționale de Contact, Agențiile Naționale responsabile, AM-urile aferente Programelor de interes sau Direcțiile Generale ale Comisiei Europene și/sau Agențiile Executive responsabile, în cazul în care Programul de interes nu are un Punct Național de Contact în România.

Platforma integrează informații consistente pentru toți potențialii beneficiari, atât din mediul privat, cât și public, precum și din mediul academic și de cercetare, în vederea creșterii accesibilității surselor de finanțare europeană și a eficientizării comunicării dintre autoritățile care gestionează aceste finanțări și cei cărora le sunt destinate.

Portalul este prevăzut cu filtre de căutare după Tipul beneficiarului, Domeniul și Subdomeniul de interes, atât pentru identificarea surselor de finanțare, cât și a partenerilor. O secțiune cu Povești de succes, incluzând prezentarea exemplelor de bune practici în accesarea finanțărilor disponibile, completează demersul informativ și își propune să stimuleze prin puterea exemplului și alți potențiali solicitanți de finanțare.

„Doresc să le mulțumesc colegilor mei care au sprijinit acest demers, necesar pentru a eficientiza modul în care se derulează accesarea surselor de finanțare europeană, integrând toate informațiile într-un singur loc, în mod transparent și cu o interfață ușor de utilizat. Platforma noastră realizează în premieră și conectarea utilizatorului atât cu Portalul Comisiei Europene Funding & tender opportunities, cât și cu site-urile oficiale ale instituțiilor care gestionează fonduri europene și fonduri de la bugetul de stat. Ne dorim ca această platformă să devină o cale de comunicare eficientă, astfel vă invităm să vă înscrieți în secțiunea prin care puteți deveni parteneri, având oportunitatea de a vă face cunoscute activitățile din proiecte. Îmi exprim convingerea că împreună vom reuși să creștem gradul de accesare a acestor surse de finanțare”, a declarat secretarul de stat Cătălina Bădoiu, la evenimentul de lansare.

Vă invităm să accesați www.oportunitati-ue.gov.ro!