Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

WORTH II, cea de-a doua ediție a proiectului de parteneriat WORTH, își propune să creeze colaborări transfrontaliere și interdisciplinare între designeri, artizani, IMM-uri producătoare, întreprinderi de tehnologie și start-up-uri din UE-27, UK sau țările COSME și să dezvolte produse unicat, de înaltă calitate, bazate pe design, în următoarele sectoare: modă și textile, încălțăminte, producția de blănuri și pielărie, mobilier/decorațiuni interioare / arhitectură, accesorii și bijuterii.

Proiectul de parteneriat WORTH este finanțat de Programul COSME al Uniunii Europene cu scopul de a crea și sprijini colaborarea transnațională între designeri, oameni creativi, întreprinderi de producție (IMM-uri), artizani/producători și firme de tehnologie care doresc să dezvolte produse inovatoare și bazate pe design.

Proiectul pune la dispoziția întreprinderilor un program de incubare pentru dezvoltarea de noi afaceri, care include:

  • sprijin financiar între 10 000 și 20 000 de euro;
  • consultanță privind strategia de afaceri și dezvoltarea tehnologică;
  • consultanță juridică privind drepturile de proprietate intelectuală și protecția acestora;
  • participarea la expoziții;
  • crearea de rețele și legături profesionale.

În prima ediție aproiectului WORTH, care s-a desfășurat în perioada 2017-2021, au fost finanțate 150 de proiecte inovatoare. WORTH II are în vedere finanțarea până în 2025 a maxim 202 proiecte, pe parcursul a trei apeluri, cel deschis acum fiind cel de al doilea.  

Aplicațiile trebuie să fie depuse de parteneriate formate din minim doi și maximum trei parteneri eligibili. Pentru a fi eligibile, parteneriatele trebuie să fie transnaționale, ceea ce înseamnă că membrii trebuie să provină din cel puțin 2 țări diferite asociate UE sau COSME sau Regatulului Unit. Un leader va fi nominalizat în cadrul fiecărui parteneriat, acesta putând să aibă doar statut de IMM sau un profesionist independent. Parternerii se pot înscrie în cadrul mai multor aplicații, însă vor putea participa efectiv într-un singur proiect ales câștigător.

Informații detaliate despre apel se  găsesc  pe site-ul WORTH la următorul link: https://worthproject.eu/apply-now-2021/.

Pentru a vă înregistra, puteți accesa următorul link: https://worth.ems-carsa.com/user/registration.

Perioada de depunere va dura până pe 15 februarie 2023.