Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest lansează Apelul Regional de Vouchere Creative, inițiativă pilot în cadrul proiectului RCIA – Alianță Regională pentru Industrii Creative, cu un buget de 246.000 lei, finanțat prin programul de cooperare Interreg Europe.

Apelul se adresează întreprinderilor mici și mijlocii, inclusiv microîntreprinderilor din Regiunea de dezvoltare Nord-Vest, cu precădere din domeniile regionale de specializare inteligentă, care au nevoie de servicii din industriile culturale și creative pentru dezvoltarea afacerii. Serviciile solicitate pot fi campanii sau elemente de publicitate, de design, servicii fotografice, audio, video, web design, servicii de creație artistică, de arhitectură sau alte tipuri de servicii culturale și creative. Industriile culturale și creative sunt bazate pe valori culturale, pe creativitate, competențe și talente individuale, cu potențialul de a crea bunăstare, locuri de muncă și valoare adăugată.

Inițiativa pilot facilitează legătura dintre cererea și oferta de servicii culturale și creative și se realizează în două etape, potrivit următorului calendarul orientativ:

  • CEREREA: Aplicațiile se depun până la data de 20 iunie 2021, pe platforma INNO
  • OFERTA: Ofertele de servicii culturale și creative aferente aplicațiilor câștigătoare se vor depune în perioada 5-16 iulie 2021

Valoarea unui voucher creativ poate varia între 9.800 – 24.500 lei, în funcție de complexitatea serviciului solicitat. Serviciul va fi prestat într-o perioadă de 2 luni, între 21 iulie și 20 septembrie 2021.    

Ghidul Solicitantului cu anexele aferente se descarcă de pe website-ul ADR Nord-Vest: https://www.nord-vest.ro/lansarea-apelului-regional-de-vouchere-creative/

Aplicațiile completate se depun pe platforma INNO: https://www.inno.ro/ro/finantari-si-proiecte/apeluri-de-proiecte/

Firmele interesate se pot adresa în scris sau telefonic experților ADR Nord-Vest din Departamentul   Dezvoltare Regională, Proiecte și Relații Internaționale.

Proiectul RCIA (https://www.interregeurope.eu/rcia/) este implementat de ADR Nord-Vest în cadrul unui consorțiu din 9 țări: Austria, Belgia, Danemarca, Grecia, Italia, Letonia, Polonia, România și Spania. Obiectivul principal este de a contribui la îmbunătățirea politicilor publice și a programelor care susțin competitivitatea industriilor culturale și creative în regiunile partenere, prin schimburi de experiență și bune practici între acestea.

Pentru informații suplimentare privind Apelul Regional de Vouchere Creative puteți contacta echipa RCIA a ADR Nord-Vest prin email la adresa: rcia@nord-vest.ro și la numărul de telefon: 0264-431550/ Int 23.