Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Cel de-al treilea apel de finanțare din cadrul programului WORTH II, dedicat colaborărilor creative între diferite industrii, este deschis până în 27 noiembrie 2023. Finanțat din programul European de Competitivitate a IMMurilor (COSME), WORTH II își propune să sprijine soluțiile de design pentru diferite industrii, care să contribuie la tranziția ecologică și digitală.

Apelul de proiect stimulează impactul industriilor creative, oferind oportunitatea firmelor, prin colaborări transnaționale, să dezvolte sau să îmbunătățească produse, servicii, tehnici sau modele de afaceri inovatoare, bazate pe design și tehnologii creative.

Sprijinul financiar oferit în cadrul acestui apel variază între 10.000 – 20.000 EUR per proiect, alături de sesiuni de mentorat pentru dezvoltarea afacerii, vizibilitate internațională și accesul la comunitatea europeană de industrii creative.

Acest apel impune constituirea de parteneriate între 2-3 entități din țări diferite, care activează în următoarele sectoare: industria textilă/ confecții/ modă, încălțăminte, pielărie/ blănuri, mobilă/decor pentru locuință/ design interior/arhitectură, bijuterii și accesorii și care desfășoară oricare dintre următoarele activități comerciale: proiectare, producție/meșteșug, dezvoltare tehnologică.

Aplicanții eligibli pot fi:

  • IMM-uri legal constituite cu cel puțin șase luni înainte de semnarea contractului de parteneriat;
  • PFA – profesioniști independenți;
  • organizații private non-profit sau organizații private cu scop lucrativ;
  • alte entități, cum ar fi: universități, organizații de cercetare, laboratoare de proiectare etc., dacă sunt justificate ca relevante pentru proiect

Ariile tematice de interes:

  • Economia circulară, eficiența energetică, producția sustenabilă;
  • Producția digitală;
  • Soluții cu valoare adăugată mare;
  • Materiale de înaltă performanță și inovatoare;
  • Reinventarea meșteșugului artizanal;
  • Inovare social (inclusiv conservarea patrimoniului cultural(.

Pentru mai multe informații despre apelul curent și proiectele finanțate anterior, puteți consulta următorul link: https://worth-partnership.ec.europa.eu/index_ro

Ghidul aplicantului și alte documente legat de apel regăsiți pe platforma dedicată Programului Worth II.

Apelul este deschis până în data de 27 noiembrie 2023, ora 18, ora României.