Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

EmpoWomen este un program de 2 ani (2024-2025) finanțat de Uniunea Europeană prin Horizon Europe. Programul vizează în mod specific companiile fondate de femei antreprenor aflate în stadiu incipient din domeniul DeepTech (tehnologiei avansate) situate în zonele de extindere (widening areas) ale Uniunii Europene.

Programul oferă femeilor antreprenor oportunitatea de a-și dezvolta afacerea și de a-și îmbunătăți potențialul de accesare a investițiilor în domeniu.

Beneficii:

  • Șansa de a obține finanțare de până la 60.000 de euro. Această susținere financiară are ca scop stimularea creșterii și dezvoltării startup-urilor promițătoare conduse de femei în sectorul DeepTech.
  • Servicii de accelerare și Program de atragere a investițiilor: accesul la serviciile de accelerare poate îmbunătăți semnificativ traiectoria companiilor. În plus, va fi furnizat un program de pregătire intensiv pentru atragerea investițiilor,
  • Expunerea brandului pe piețele UE: Programul EmpoWomen recunoaște importanța vizibilității în peisajul competitiv al afacerilor. Companiile selectate vor beneficia de o expunere extinsă pe piețele Uniunii Europene,

Vor fi selectate 25 de companii, pentru participarea în programul de accelerare, conceput în colaborare cu lideri ai industriei: StartupWiseGuys (SWG) și BusinessAngelsEurope

Primul apel din cadrul programului a fost deschis în 8 Ianuarie 2024. Data limită de depunere a proiectelor este 8 Martie 2024.

În perioada februarie – mai 2024, are loc procesul de evaluare în trei etape, care asigură selectarea companiilor pregătite pentru o creștere accelerată.

Programul de Accelerare se va desfășoara în două faze pe o perioadă de 6 luni, începând cu luna mai 2024:

Faza I: Construirea și Dezvoltarea Afacerii

  • Sesiuni online și materiale oferite de SWG.
  • Dezvoltarea scopului afacerii, valorilor, etapelor de creștere, obiectivelor personale, execuția produsului, dezvoltarea tehnologică, și execuție.
  • Dezvoltarea bazelor în ceea ce privește vânzările și a echipei, dezvoltarea abilităților de leadership și înțelegerea strategiei de finanțare.
  • Sesiuni individuale de mentorat lunar pe întreaga durată a programului.

Faza II: Pregătirea afacerii pentru Investiții

  • Asigurarea înțelegerii a strategiei de finanțare, surselor, conceptului de business-angel, împrumuturilor convertibile și atragerea investitorilor.
  • Dezvoltarea setului de instrumente pentru atragerea investitorilor, realizarea unei propuneri de investiții atractive, practica negocierilor eficiente și procesul de due diligence.
  • Finalizarea tranzacției, cunoașterea proceselor legale, înțelegerea acordului de principiu, tabelului de capital și angajamentul post-tranzacție.

Mai multe detalii gasiți aici.