Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Fondul IME Powered for Business pentru IMM-uri este o schemă de finanțare cu un buget total de 20 de milioane de euro creată pentru a ajuta întreprinderile mici și mijlocii europene (IMM-uri) să își rezolve parte din nevoile pe proprietate intelectuală.Sprijinit de Comisia Europeană și de  Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), Fondul pentru IMM al Ideas Powered for Business se adresează întreprinderilor  care doresc să își dezvolte o strategie de proprietate intelectuală sau să își protejeze drepturile de proprietate intelectuală, la nivel național, regional sau al Uniunii Europene.

Apelul este deschis pentru toate IMM-urile europene care se încadrează în definiția oficială. Suportul financiar se oferă sub formă de voucher pe două direcții: 1- pentru protejare marcă și desen și 2- pentru servicii de pre-diagnostic proprietate intelectuală, ajungând la un maxim de 1.500 euro per aplicant (IMM).

Schema de finanțare se va derula pe parcursul anului 2021, fiind planificate cinci intervale de timp (apeluri) în care se poate aplica.

Cererile făcute în afara fiecăreia dintre cele cinci perioade de timp desemnate nu vor fi luate în considerare. Se poate face o singură cerere pentru serviciul 1 sau serviciul 2 sau o combinație a ambelor, întotdeauna cu o rambursare maximă de 1 500 EUR per solicitant. Principiul de finanțare este “primul venit, primul servit”.

Primul apel este deschis în perioada 11 – 31 ianuarie 2021.

Mai multe detalii despre acest apel puteți găsi accesând următorul link.

Informații suplimentare se pot obține la Centrul European Entreprise Network –  la următoarea adresă de mail: een@een-transilvania.ro.