Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Consorțiul BISNet Transylvania aduce în atenția întreprinderilor posibilitatea de a aplica pentru un grant în valoare de maxim 10.000 de euro, prin proiectul EENergy. IMM-urile care au nevoie de sprijin pentru conceperea și punerea în aplicare a activităților legate de eficiența energetică pot beneficia de un grant în valoare de 10.000 de euro, pe lângă serviciile de consultanță în materie de sustenabilitate oferite de Enterprise Europe Network.

 Proiectul EENergy este coordonat de Enterprise Europe Network și este finanțat de Uniunea Europeană cu scopul de a sprijini IMM-urile în creșterea eficienței energetice și în atingerea obiectivelor lor de sustenabilitate. Prin oferirea acestui sprijin financiar și a resurselor necesare, EENergy își propune să ajute IMM-urile să adopte practici mai durabile din punct de vedere energetic și să devină mai competitive pe piața europeană. Acest sprijin constă în finanțarea de activități precum investiții în tehnologii noi sau echipamente, consultanță pentru identificarea și implementarea îmbunătățirilor energetice, precum și formare pentru angajați în domeniul eficienței energetice.

Prin intermediul acestui sprijin financiar, EENergy urmărește să contribuie la reducerea consumului de energie cu cel puțin 5% la nivelul IMM-urilor participante. Bugetele totale pentru activități pot depăși 10.000 de euro, însă finanțarea acordată de EENergy nu va depăși această sumă pentru fiecare IMM.

În plus, Enterprise Europe Network oferă sprijin consultativ gratuit pentru toate IMM-urile eligibile, indiferent dacă primesc sau nu finanțare. Acest sprijin se concentrează pe implementarea activităților de creștere a eficienței energetice și acoperă diverse domenii, cum ar fi inovația, sustenabilitatea, digitalizarea etc. Fiecare solicitant va primi, de asemenea, rapoarte de benchmark care vor oferi o analiză comparativă a performanței energetice față de alte firme similare, facilitând astfel luarea deciziilor informate și ajustările strategice în operațiunile IMM-urilor.

 Pentru a participa la apelul deschis și a deveni eligibile pentru grant, IMM-urile trebuie să lucreze cu consultanții specializați în sustenabilitate din cadrul Enterprise Europe Network, care vor sprijini IMM-urile interesate în elaborarea unui plan de acțiune personalizat pentru eficiență energetică și în depunerea aplicației în cadrul apelului EENergy.

 Termenul limită pentru înscriere este 15 aprilie 2024. Cererea este deschisă oricărui IMM constituit înainte de 01-01-2023.

 Mai multe informații despre apel și Ghidul solicitantului pot fi găsite accesând https://eenergy.grantplatform.com/

 Sprijin și asistență: Consultanții Enterprise Europe Network vă stau la dispoziție cu informații suplimentare privind acest eveniment, dar și cu alte servicii de sprijin pentru afaceri. Vă rugăm să îi contactați accesând site-ul een-transilvania.ro, secțiunea ”Contact”.