Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Innovation Norway România anunță lansarea mai multor oportunități de finanțare în aria tematică Cercetare și Dezvoltare, în cadrul Programului pentru Energie – România, prin granturile EEA și Norvegiene. 

Programul pentru Energie – România cuprinde cinci arii tematice: Energie Regenerabilă, Eficiență Energetică, Cercetare și Dezvoltare, Training și Conștentizare, Electrificarea gospodăriilor. Oportunitățile de finanțare prezente fac parte din aria tematică Cercetare și Dezvoltare și includ următoarele apeluri:

  • Apelurile: 5(a) și 5(b);
  • Schema de granturi mici.

Aceste apeluri oferă sprijin proiectelor care implementează activități menite să dezvolte capacitatea de cercetare și dezvoltare în domeniul energiei regenerabile, eficienței energetice și securității în energie.

Suma minimă și maximă a granturilor oferite

În funcție de tipul apelului, suma minimă poate varia de la 50.000 euro la 200.000 euro, în timp ce suma maximă poate crește de la 200.000 euro la 500.000 euro.

Entitățile eligibile sunt următoarele:

  1. Aplicanții eligibili: orice entitate, privată sau publică, comercială sau non-comercială, și organizații non-guvernamentale, cu un statut legal pe teritoriul României. Aplicanții trebuie să se fi înființat cu cel puțin 3 ani înainte de termenul limită al prezentului apel.
  2. Partenerii eligibili: orice entitate, privată sau publică, comercială sau non-comercială, cu un statut legal pe teritoriul Norvegiei, Islandei și Lihtenstein-ului. Aplicanții trebuie să se fi înființat cu cel puțin 1 an înainte de termenul limită al prezentului apel.

Activitățile care pot fi finanțate:

  1. Energie regenerabilă, eficiență energetică și securitatea energiei: activități de cercetare și dezvoltare pentru tehnologii, echipamente, unelte, soluții și materiale care sprijină tranziția energetică, valorizarea energetică a deșeurilor, studii de pre-fezabilitate/fezabilitate pentru captarea și stocarea dioxidului de carbon și altele;
  2. Energie regenerabilă – Hidroenergie: activități de generare a energiei în baraje construite inițial pentru depozitarea și răcirea apei pentru industrie sau irigații, activități de asigurare a siguranței împotriva hazardurilor naturale în hidrocentrale vechi și altele;

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor: 14 octombrie 2021, ora 14.00 (ora României).

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați următorul link: Energy Programme in Romania, Call for Proposals, Research and Development (innovasjonnorge.no).