Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Un nou eveniment de informare privind oportunități de finanțare în eficiență energetică, economie circulară și inovare, va avea loc în 9 aprilie 2024, în mediul online. Principalii beneficiari sunt companiile, care vor primi sprijin gratuit pentru accesarea acestor finanțări. Înregistrările sunt deschise până în 6 aprilie 2024.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru are plăcerea de a vă invita să participați la webinar-ulOportunități de finanțare pentru afaceri sustenabile prin intermediul Enterprise Europe Network, care se va desfășura online în 9 aprilie 2024. Prin intermediul acestui eveniment dorim să aducem în atenția reprezentanților mediului de afaceri o serie de oportunități de finanțare disponibile în domeniul eficienței energetice, al economiei circulare și al inovării. Întreprinderile interesate vor beneficia de sprijin gratuit din partea experților Enterprise Europe Network în procesul de accesare a acestor finanțări.

În cadrul webminar-ului vor fi prezentate informații referitoare la criteriile de eligibilitate și condițiile de finanțare în cadrul a 3 proiecte gestionate de Comisia Europeană prin intermediul cărora se acordă finanțări și servicii de sprijin pentru întreprinderi:

  • Proiectul EENergy este coordonat de Enterprise Europe Network și este finanțat de Comisia Europeană cu scopul de a sprijini IMM-urile în creșterea eficienței energetice și în atingerea obiectivelor lor de sustenabilitate. Astfel, EENergy acordă sprijin financiar pentru investiții în tehnologii noi sau echipamente, consultanță pentru identificarea și implementarea îmbunătățirilor energetice, precum și formare pentru angajați în domeniul eficienței energetice. Prin intermediul acestei finanțări, EENergy urmărește să contribuie la reducerea consumului de energie cu cel puțin 5% la nivelul IMM-urilor participante. Bugetele totale pentru activități pot depăși 10.000 de euro, însă finanțarea acordată de EENergy nu va depăși această sumă pentru fiecare IMM. Termenul limită pentru depunerea aplicației este 15 mai 2024.
  • Up2Circ este un proiect internațional, finanțat prin Programul Orizont Europa al Comisiei Europene – Horizon 2.4 – Digital, Industry and Space care își propune să accelereze și să extindă tranziția întreprinderilor europene, mici și mijlocii, către o economie circulară. Prin acest proiect se dorește sprijinirea a până la 47 de proiecte care vizează validarea și adoptarea modelelor de afaceri circulare, cu scopul de a implementa acțiuni concrete pentru promovarea produselor, proceselor și serviciilor circulare. Apelul va fi deschis timp de 2 luni, în perioada 1 aprilie 2024 – 31 mai 2024, iar alocarea bugetară pentru apel este de 1.230.000 de euro.
  • EEN2EIC este un proiect care a fost dezvoltat cu scopul de a întări colaborarea între Consiliul European pentru Inovare și Enterprise Europe Network. Obiectivul proiectului este de a face ca sprijinul UE pentru inovare să fie mai eficient prin îmbunătățirea capacității IMM-urilor de a aplica la EIC Accelerator și ajutând deținătorii Mărcii de Excelență (Seal of Excellence) să își finanțeze proiectele.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre cele 3 proiecte și condițiile de acordare a finanțării și a serviciilor suport, vă invităm să vă înregistrați la eveniment prin completarea formularului disponibil aici, până în 6 aprilie 2024. Detalii despre modul de conectare veți primi odată cu confirmarea înregistrării. Participarea la acest eveniment este gratuită.

Pentru informații suplimentare, vă stăm la dispoziție la coordonatele de contact: 0358-401.276, interior 481, e-mail: andreea.potinteu[at]adrcentru.ro , persoană de contact Andreea Potinteu.