Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Programul PITCCH își propune să promoveze o rețea de inovare deschisă în care centrele de tehnologie și alți agenți de inovare acționează ca intermediari pentru a facilita stabilirea de colaborări între marile corporații, căutători de tehnologie și IMM-uri / startup-uri ca furnizor de tehnologie.

O descriere a primelor 7 provocări selectate, într-un apel de proiecte anterior, pentru a rezolva problemele marilor corporații, pot fi consultate accesând website-ul programului.

IMM-urile și startup-urile sunt acum invitate să răspundă noilor provocări, propunând o soluție bazată pe tehnologii avansate.

Corporația / Titlul provocării / Tehnologia căutată.

  1. APTIV, Ochelari de vedere – Suport la distanță, tehnologii digitale;
  2. EFACEC, soluție inteligentă de gestionare a transformatoarelor digitale, tehnologii digitale / micro și nanoelectronică;
  3. P&G, lichid de ambalare a plasticului reciclabil, materiale avansate / nanotehnologie;
  4. REPSOL, Bio-indol pentru mărirea puterii benzinei octanice, Biotehnologie industrială;
  5. SAINT-GOBAIN, Plăci de gresie ceramice, Materiale avansate;
  6. SIEMENS ENERGY, aprovizionarea cu abur a proceselor ecologice, tehnologii energetice;
  7. SPIE, Odyssee: Sisteme de date open source pentru constucții, Tehnologii digitale.

Pentru a avea acces la toate detaliile privind provocările menționate, un IMM, trebuie să își creeze cont pe platforma PITCCH.

Termenul limită pentru depunerea proiectelor în cadrul primei faze a apelului de proiecte este 1 martie.

Pentru a aplica, IMM-ul sau Startup-ul trebuie să respecte definiția UE a IMM-urilor și trebuie să figureze ca o singură companie (nu un consorțiu).

Informații cu privire la reguli și condiții pot fi găsite aici.

Rezultatele primei etape vor fi comunicate pe 15 martie. IMM-urile și startup-urile selectate vor fi invitate să participe la o a doua etapă a apelului de proiecte, care constă în depunerea unei propuneri mult mai detaliate. Ulterior se va organiza o zi în care se vor putea susține propunerile către companiile care sunt în căutare de tehnologie, ca acestea să selecteze IMM-ul sau Startup-ul cu care doresc să înceapă colaborarea.

Proiectul de colaborare va avea o durată de 6 luni.

IMM-ul selectat va primi 25.000,00 EUR pentru implementarea activităților de inovare legate de proiectul colaborativ și până la 40 de ore servicii de consultanță gratuite din partea consorțiul PITCCH (detalii la acest link).

Versiunea în limba engleză.