Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Cum calculez taxele de import pentru a-mi exporta produsele în afara Uniunii Europene? Cum pot plăti mai puține taxe utilizând acordurilor de liber schimb ale UE? De ce documente am nevoie pentru export? Și dacă aș vrea să import produse în Europa? Portalul Access2Markets vă oferă răspunsuri corecte la toate aceste întrebări și la multe altele. Portalul oferă infamații importatorilor și exportatorilor în relațiile lor comerciale în afara granițelor europene.

 

Un instrument valoros pentru companiile europene

Noua platformă Access2Markets încorporează un set de instrumente pentru companiile europene care exportă bunuri și servicii dincolo de granițele Europei sau pentru cei care importă produse din țări terțe.

Oferă informații despre tarife și taxe, proceduri vamale, reguli de origine, bariere comerciale, cerințe privind produsele și statistici. Aceste informații sunt oferite pentru fiecare produs individual. Informațiile acoperă 120 de piețe de export din afara Europei și, simultan, furnizează detalii despre regulile, taxele, impozitele și cerințele UE pentru importul de mărfuri din toate țările din afara UE.

Fiecare produs este listat cu un cod armonizat care vă permite să știți ce taxe vamale și taxe naționale trebuie să plătiți. Dacă nu cunoașteți codul armonizat, îl puteți găsi folosind numele produsului. Mai mult, instrumentul integrat „Asistentul meu pentru comerț” îndrumă IMM-urile cu o experiență scăzută în comerțul internațional. Folosind codul armonizat al produsului dvs. și a țării de origine / destinație, puteți afla cu ușurință date despre tarifele aplicate mărfurilor dvs.

 

Descoperiți ce este nou și cum să lucrați cu regulile de origine

Direcția Generală pentru Comerț a Comisiei Europene (DG Comerț), care a creat noul portal Access2Markets, a dezvoltat și un alt instrument util: ROSA. Acest instrument de autoevaluare a regulilor de origine ajută la determinarea regulilor de origine pentru produsul dvs. Aceste informații sunt esențiale pentru a verifica dacă taxele dvs. de import pot beneficia de tarife reduse datorită unui acord de liber schimb între UE și țara importatoare sau exportatoare. O mare parte a platformei este dedicată acordurilor de liber schimb ale UE (FTA) și ghidează întreprinderile cu privire la modul în care pot beneficia de tarife mai mici și de alte avantaje pe care acordurile comerciale preferențiale ale UE le oferă.

Portalul Access2Markets înlocuiește alte două platforme comerciale europene – Baza de Date de Acces pe Piață și Biroul de Asistență Comercială – și se adresează tuturor țărilor din afara Europei. Acesta este un pas major înainte, deoarece serviciul de asistență acoperea doar un număr limitat de țări. Mai mult decât atât, această nouă platformă este disponibilă în toate limbile europene.

 

Îmbunătățirea asistenței Enterprise Europe Network

 

Rețeaua, când oferă informații unui client nou care dorește să importe sau să exporte produse dintr-o țară din afara UE, îl redirecționez către platformă și parcurge diferitele etape împreună. Procedând astfel, obținem toate informațiile relevante pentru fiecare operațiune comercială viitoare, inclusiv statistici comerciale pentru bunurile în cauză. Ajutăm clientul să verifice codul vamal al produsului. Oferim îndrumări pentru a determina tarifele în vigoare și formalitățile de respectat și verificăm dacă există un acord comercial între UE și țara de origine sau de destinație. Folosind instrumentul ROSA, ajutăm clientul să identifice originea produsului și explicăm cum poate beneficia practic de tarife reduse pentru operațiunile de import sau export necesare.

În concluzie, portalul Access2Markets este un instrument care poate ajuta cu adevărat IMM-urile care doresc să își internaționalizeze afacerea și oferă consilierilor Enterprise Europe Network o nouă modalitate îmbunătățită de a-și sprijini și consilia clienții.

 

Linkuri utile