Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Comisia Europeană a lansat cea de a opta ediție a Premiului UE pentru Femeile Inovatoare. Competiția este finanțată prin programul Orizont Europa și se adresează femeilor antreprenor fondatoare ale unor întreprinderi de succes, care reușesc să inoveze prin produsele sau serviciile  pe care le oferă și să aducă rezultatele inovării pe piață.

Premiul este acordat celor mai talentate patru femei antreprenor din țările UE precum și din țările asociate programului Orizont Europa, fondatoare ale unor companii inovatoare de succes, înregistrate înainte de 30 iunie 2019, care îndeplinesc următoarele criterii:

    • oferă un serviciu sau produs inovativ;
    • au un impact pozitiv în soluționarea nevoilor și provocărilor societății;
    • și-au dovedit, în cadrul întreprinderii lor, calitățile de lider.

Competiția este gestionată de Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru IMM-uri iar câștigătoarele vor fi desemnate de către un juriu independent.  Vor fi acordate trei premii, în valoare de 100.000 EUR fiecare, la categoria principală. Al patrulea premiu „Rising Innovator” în valoare de 50.000 EUR se va acorda unei femei antreprenor în vârstă de până la 30 de ani la 17 martie 2021, data deschiderii apelului.

Persoanele care au obținut deja un premiu din partea UE sau Euratom pentru aceleași activități nu sunt eligibile pentru a aplica.

Pentru mai multe detalii, accesați link-ul https://eic.ec.europa.eu/eic-funding-opportunities/eic-prizes/eu-prize-women-innovators_en.

Termen limită pentru înscrieri: 30 iunie 2021.