Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network este o inițiativă a Comisiei Europene, fiind cea mai vastă rețea care sprijină întreprinderi. Este formată din organizații de sprijinire a mediului de afaceri și profesionale, institute de cercetare, universități, centre tehnologice, agenții de dezvoltare din peste 60 de țări, incluzând cele 27 state membre ale Uniunii Europene, țările candidate, țările membre ale Spațiului Economic European (inclusiv Islanda, Liechtenstein si Norvegia) si alte țări terțe.

Dorim să vă prezentăm următoarele apeluri de finanțare deschise pentru proiecte în domeniul digitalizării:

  • AI REGIO. Primul apel deschis pentru experimente (termen limită: 30/09/2021): Obiectivul pentru acest prim apel deschis este de a selecta până la 8 experimente conduse de IMM-uri și de a beneficia în mod direct IMM-urile din regiunile subreprezentate. Consorțiile selectate vor beneficia de un sprijin financiar de până la 100.000 EUR. Se așteaptă ca experimentele să acopere două subiecte tehnologice: Industrie 5.0 și Soluții de inteligență colaborativă bazate pe AI și fabricarea spațiilor de date și a conductelor Data4AI.
  • RESTART. Apel SmartAgriHubs (termen limită: 29/09/2021): finanțarea maximă este de 60.000 EUR, apelul caută activități de tip hackathon în jurul sectoarelor agroalimentare și al sistemelor alimentare afectate.
  • EXPAND. Apel SmartAgriHubs (termen: 29/09/2021): între 100.000 EUR și 500.000 EUR se vor acorda implementării programelor de către DIH-uri pentru a sprijini realizarea Experimentelor de inovare. Acest lucru va contribui în mod specific la extinderea rețelei DIH, precum și va pune la dispoziție noi cunoștințe și rezultate din activitățile de inovare digitală.
  • Digital Twins. Voucher de implementare (termen limită: 29/10/2021): 21 de IMM-uri participante care doresc să-și îmbunătățească competitivitatea vor primi un voucher de implementare de până la 90.000 EUR prin implementarea tehnologiei de înfrățire digitală (digital twin).

 

Pentru informații suplimentare despre activitatea noastră dar mai ales despre cum vă putem susține, vă rugăm să ne contactați e-mail: e-mail: een[at]een-transilvania.ro 

.