Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Programul este implementat de EIT Food, un consorțiu care include companii europene, institute de cercetare și universități, organizat ca parte a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), parte a Comisiei Europene. EIT Food este cea mai mare inițiativă europeană care sprijină inovațiile în sectorul agroalimentar. Programele EIT Food sunt cofinanțate de Uniunea Europeană ca parte a programului Orizont Europa.

EIT Food Seedbed susține antreprenorii aspiranți, antreprenori universitari și start-up-uri nou formate care prezintă unul dintre domeniile de interes ale EIT Food:
  • 📌 Agricultura durabilă
  • 📌Acvacultură durabilă
  • 📌Proteine alternative
  • 📌Trasabilitatea digitală
  • 📌Sisteme alimentare circulare
  • 📌Nutritie personalizata
Beneficiarii vor obține sprijin de la experți (formare și mentorat) și sprijin financiar (până la 8.000 de euro pentru a facilita activitățile de testare a pieței și pentru a vorbi cu peste 100 de clienți potențiali, părți interesate și utilizatori final, pentru a valida ideile de afaceri; plus posibilitatea de a accesa -finanțare și sprijin EIT Food prin intermediul Startup Launch Grant).
Programul se desfășoară în limba engleză în cinci hub-uri europene: în Polonia, Irlanda de Nord, Germania, Spania și Danemarca. Inregistrarea se face la urmatorul link: www.businesscreation.eitfood.eu
Aplicațiile se deschid in data de 14 februarie 2021. Dupa inregistrare veți primi automat un link pentru a aplica. Cererile se închid in data de 10 aprilie 2021.
Solicitanții ar trebui să prezinte o idee inovatoare, care are potențialul de a avea un impact mare asupra oricărei părți a sectorului alimentar, inclusiv a modului în care producem, livrăm, consumăm și reciclăm mâncarea. În afară de soluțiile agroalimentare tipice, start-up-urile pot funcționa și în domenii legate de sistemul alimentar, inclusiv mașini și echipamente pentru agricultură și fabricarea alimentelor, logistică, ambalare, soluții TIC, reducerea deșeurilor alimentare, servicii sau inovații sociale.
Programul se adresează celor cu idei și startup-urilor în stadiu incipient. Îi încurajăm în special pe cei a căror idee de afacere este legată de cercetarea lor tehnologică, iar dezvoltarea sa ulterioară necesită abilități de afaceri specializate și contacte cu potențiali clienți din diferite țări europene.
Mai multe informații despre program puteți găsi la https://www.eitfood.eu/projects/Seedbed și pe site-ul web al Seedbed Hub Varșovia: http://timo.wz.uw.edu.pl/Seedbed