Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

WORTH este singurul proiect european care finanțează designerii creativi care caută oportunități pentru crearea soluțiilor inovatoare.

În calitate de organizație membră a celei mai mari rețele de sprijin pentru afaceri și inovare, Enterprise Europe Network, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru aduce în atenția dumneavoastră oportunitatea de a aplica pentru finanțare în cadrul apelului de proiecte „WORTH II’’ lansat în cadrul Programului COSMEprogramul UE pentru competitivitatea IMM-urilor.

După un prim apel de succes, care a prezentat 65 de proiecte câștigătoare, corelate cu cei 3 piloni ai inițiativei Noul Bauhaus European, proiectul WORTH are plăcerea de a anunța că înregistrările pentru noul apel de candidaturi se pot face până în 15 februarie 2023.

Dacă ești un designer creativ care caută o oportunitate pentru a crea soluții de design inovatoare care pot să contribuie la o industrie de ”lifestyle” mai sustenabilă, acesta este proiectul pentru tine! WORTH este singurul proiect european în care designerii, IMM-urile, producătorii și furnizorii de tehnologie lucrează împreună pentru a dezvolta idei de afaceri inovatoare, orientate spre design.

Proiectul se concentrează pe industriile de ”lifestyle”, incluzând modă și textile, încălțăminte, piele și blănuri, mobilier/decor pentru casă/design interior, bijuterii și accesorii.

Proiectul oferă companiilor un program de incubare pentru a dezvolta noi afaceri, inclusiv a) sprijin financiar cuprins între 10.000 și 20.000 Euro; b) coaching privind strategia de afaceri și dezvoltarea tehnologiei; c) consultanță juridică privind drepturile de proprietate intelectuală; d) participarea la expoziții; e) networking și conexiuni profesionale.

SOLICITANȚII ELIGIBILIPentru a fi eligibili, partenerii (solicitanții principali și partenerii) trebuie:

 1. a) să fie stabiliți într-una dintre țările eligibile
 2. b) să fie persoane juridice care formează un consorțiu, inclusiv IMM-uri, ONG-uri, PFA, universități, organizații de cercetare etc.
 3. c) să fie activ în oricare dintre sectoarele eligibile ale industriei: modă și textile, încălțăminte, piele și blănuri, mobilier/decor pentru casă/design interior, bijuterii și accesorii, și au oricare dintre următoarele activități comerciale: proiectare, manufactură/meșteșuguri, dezvoltare de tehnologie
 4. d) Partenerii nu trebuie să fie în curs de administrare judiciară sau faliment.

 

CONSORȚII ELIGIBILEPentru a fi eligibile:

 1. Cererile trebuie depuse de parteneriate formate din minim două și maximum trei parteneri eligibili.
 2. Parteneriatele trebuie să fie transnaționale, însemnând că membrii provin din cel puțin 2 țări diferite, asociate UE sau COSME sau din Regatul Unit.
 3. Fiecare parteneriat va nominaliza un solicitant principal. Solicitantul principal poate fi doar un IMM sau un PFA.
 4. Cel puțin două dintre următoarele roluri trebuie să fie reprezentate în parteneriat: i) designer/creativ; ii) producător/meșter/creator, iii) dezvoltator de tehnologie/furnizor de tehnologie/proprietar de tehnologie;
 5. Parteneriatele trebuie să vizeze soluții pentru sectoarele eligibile ale industriei: modă și textile, încălțăminte, piele și blănuri, mobilier/decor pentru casă/design interior, bijuterii și accesorii.
 6. Solicitanții pot participa doar la o singură cerere depusă per apel.
 7. Proiectele câștigătoare în cadrul apelurilor WORTH anterioare pot participa la apelurile viitoare numai dacă ideea de proiect este complet diferită de cea premiată în cadrul apelului WORTH anterior.
 8. Furnizorul/proprietarul de tehnologie trebuie să dețină sau să aibă dreptul de a utiliza în mod liber tehnologiile relevante care trebuie folosite.

 

TEREMEN DEPUNERE APLICAȚIE: 15 februarie 2023

Experții Enterprise Europe Network din cadrul ADR Centru vă stau la dispoziție pentru informații suplimentare privind această oportunitate. Doriți să identificați potențiali parteneri pentru a accesa acest apel de proiecte, aveți nevoie de mai multe detalii referitoare la condițiile de eligibilitate și conținutul acestui apel, vă așteptăm să ne contactați la e-mail: andreea.potinteu[at]adrcentru.ro .