Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

PITCCH este o rețea de inovare deschisă cu acoperire europeană, care își propune să faciliteze stabilirea de colaborări structurate între marile corporații în calitate de solicitanți de tehnologie și IMM-uri în calitate de furnizori de tehnologie, dorind în acest fel, să accelereze adoptarea pe piață a tehnologiilor avansate din diferite sectoare. În rețeaua PITCCH, centrele tehnologice acționează ca intermediari între companii în calitate de facilitatori ai dezvoltării soluțiilor IMM-urilor/startu-urilor care oferă servicii companiilor.

 

Provocări pentru inovația deschisă

IMM-urile și startup-urile din statele membre UE sau țările asociate H2020 au o oportunitate unică de a aplica soluții bazate pe tehnologii avansate pentru a rezolva provocările de inovare deschisă din partea marilor corporații. De această dată, fiecare IMM câștigătoar primește un premiu de 15.000 euro din partea proiectului PITCCH, din care 5.000 euro pentru implementarea activităților de inovare și 10.000 euro pentru accesarea serviciilor de la unul sau mai multe Centre tehnologice selectate. 

Termenul limită până la care IMM-urile și startup-urile își depun soluțiile este 15 noiembrie 2021.

IMM-urile și startup-urile își pot trimite propunerile de soluții online.

Cinci corporații au fost alese pentru a-și oferi provocările tehnologice:

  • Provocare de la Electrolux: APP Food Recognition

Electrolux caută un IMM sau un startup care să poată dezvolta o aplicație pentru Android și/sau iOS cu accent pe un algoritm de utilizare a camerei unui dispozitiv inteligent (de exemplu, telefon mobil, tabletă) pentru a detecta și recunoaște un set de obiecte alimentare și a estima cantitatea relativă în număr sau mărime. Obiectivul sunt caracteristicile, nu interfața.

  • Provocare de la Mondi: Fly Ash ca materie primă pentru materialele de specialitate

Mondi dorește să găsească un IMM sau un Startup care să poată oferi soluții semnificative pentru a utiliza cenușa zburătoare ca aditiv la materialele de specialitate și, eventual, o tehnologie de compactare a cenușii zburătoare pentru a o aduce pe piață, îmbunătățind transportul și manipularea la nivel de client.

  • Provocarea Repsol: producția de bio-butadienă din etanol

REPSOL caută un IMM sau un startup pentru a dezvolta o tehnologie competitivă din punct de vedere al costurilor, de la bio-etanol la bio-BD, pentru a reduce amprenta de CO2 din procesele de producție de butadienă fosilă și pentru a crește utilizarea biomasei nealimentare și a reziduurilor ca materie primă fezabilă cu costuri reduse.

  • Provocare de la SGS: Eșantioane automate pentru monitorizarea mediului

SGS caută un partener pentru a dezvolta un dispozitiv autonom și portabil pentru colectarea și conservarea eDNA pentru aplicații moleculare, care ar depăși cu mult toate cele de mai sus și ar standardiza prelevarea. Un instrument inovator și eficient pentru monitorizarea pe scară largă a ecosistemelor și a biodiversității și suficient de sensibil pentru a detecta schimbări importante antropice/de mediu.​

  • Provocare de la Signify: Material de imprimare 3D cu adevărat organic

Signify caută un partener pentru a dezvolta biomateriale avansate cu o origine biologică, în care biomaterialul să nu se degradeze în aplicație, să fie imprimabil 3D și să îndeplinească cerințele produsului, cum ar fi amprenta redusă de carbon și o nouă propunere de durabilitate, rezistență la temperatură, rezistență, fiabilitate etc.

 

Linkuri utile