Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

EIT Manufacturing, parte a rețelei Institutului European pentru Inovare și Tehnologie și partener al Iceberg Consulting SRL, lansează un pachet de sprijin financiar pentru transformarea digitală a companiilor europene cu mai puțin de 250 de angajați și cifră de afaceri sub 50 milioane de euro, care urmăresc să își digitalizeze procesele de producție din cadrul firmei. Inițiativa, sub denumirea SME Transform, are rolul de a veni în ajutorul firmelor care se confruntă cu una sau mai multe dintre următoarele probleme:

 • Lipsa expertizei;
 • Lipsa resurselor interne;
 • Lipsa unei rețele dei furnizori de tehnologie;
 • Resurse financiare limitate;
 • Nu știu cum și de unde să înceapă.

Proiectele eligibile pentru finanțare trebuie să vizeze linii sau sisteme de producție care trebuie și pot fi îmbunătățite prin tehnologia digitală. În funcție de nevoi și tipul de proiect propus, solicitanții pot beneficia de un pachet de servicii și, opțional, de un pachet financiar parțial rambursabil. Pachetul de asistență financiară pentru digitalizare are o valoare maximă de 150.000 euro și poate fi folosit pentru:

 • Sprijin în timpul conceptualizării proiectului și pe perioada implementării;
 • Atragerea unor furnizori de tehnologie potriviți afacerii;
 • Facilitarea generală a proiectului;
 • Acces la rețeaua europeană de clienți, parteneri și instituții din UE;
 • Brand awareness și vizibilitate în piață.

Firmele interesate își pot înscrie ideea pe website-ul oficial al apelului până la data 30 septembrie 2021: http://businesscreation.eitmanufacturing.eu/transform/ . Etapele care trebuie parcurse pentru a beneficia de această oportunitate sunt:

 1. Project Description;
 2. Transformation Project Breakdown;
 3. Pre Study agreement.

EIT Manufacturing este un parteneriat format din 50 de organizații din 17 țări, active în educație, industrie și cercetare, printre care Volkswagen, Volvo, Siemens, Whirlpool Europe, TU Wien, Tecnalia, RISE, INESCTEC și alții. Acest parteneriat este susținut și finanțat de Institutul European de Inovare și Tehnologie EIT, un organism al UE înființat pentru a suține inovatorii Europei în transformarea celor mai bune idei în produse, servicii și locuri de muncă.

Din iunie 2020, EIT Manufacturing este gestionat în România de Iceberg Consulting SRL, în consorțiu cu Universitatea Transilvania din Brașov.