Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

DIGITAL este un proiect din cadrul Programului Europa Digitală,  propus de EuroHPC-JU (The European High Performance Computing Joint Undertaking) și este axat pe sprijinirea competitivității și inovării potențiale a IMM-urilor.

Consorțiile create pentru implementarea proiectului trebuie să fie formate din cel puțin 3 entități din 3 țări eligibile diferite.

Stimularea potențialului de inovare al IMM-urilor contribuie la:

  • Creșterea competitivității europene pe piața internațională, permițând IMM-urilor să realizeze eficient operațiuni folosind HPC, cum ar fi simulările, modelarea computațională și analiza intensivă a datelor.
  • Accelerarea inovației prin generarea de idei noi, cercetarea profundă și dezvoltarea de soluții de ultimă oră prin prototipare, optimizare și experimentare mai rapidă, activată de HPC.

Obiectivul este de a permite IMM-urilor să dezvolte metode inovative, să dezvolte competitivitatea și să depășească provocările din domeniul digitalizării. Astfel, prin stimularea potențialului de inovare în domeniul HPC al IMM-urilor, se dorește poziționarea acestora ca lideri în domeniul tehnologic, alimentând succesul acestora și contribuind la dezvoltarea globală a industriilor și economiilor.

Se așteaptă ca propunerile să definească o modalitate de sprijin (prin deschiderea de apeluri) pentru identificarea și atragerea IMM-urilor ale căror potențial de inovare și competitivitate vor fi crescute semnificativ prin adoptarea serviciilor HPC avansate.  Bugetul este de 30 milioane euro per proiect, iar finanțarea este de 100%. Din această sumă, minimum 80% trebuie să fie dedicat sprijinului financiar către IMM-uri terțe, pentru proiecte în valoare de 50.000-200.000 euro per terț.

Data limită de depunere este 7 noiembrie 2023, ora 17 CET, iar aplicațiile pot fi înregistrate la acest link.

Pentru mai multe detalii privind apelul, puteți accesa următorul link, sau să luați legătura cu organizatorii, la adresa de email: info@eurohpc-ju.europa.eu.