Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

Enterprise Europe Network

De 15 ani în sprijinul IMM-urilor cu ambiții internaționale

În data de 07 februarie 2023, Comisia Europeană DG Comerț, organizează un training on-line în limba engleză cu tematica ”Access2Markets” dedicat companiilor, organizațiilor de afaceri, profesioniștilor în domeniul promovării comerțului și tuturor persoanelor interesate să afle cum pot utiliza portalul Access2Markets.  

Access2Markets facilitează obținerea informațiilor necesare pentru efectuarea schimburilor comerciale de produse cu țări terțe (tarife, taxe, proceduri, formalități și cerințe, reguli de origine, măsuri de export, statistici, bariere comerciale etc.). De asemenea, permite accesul la informații esențiale necesare pentru comerțul cu servicii, pentru investiții și achiziții publice în țări terțe, acorduri comerciale încheiate de Uniunea Europeană cu acestea.

Agenda evenimentului include: prezentare portal Access2Markets (diferite secțiuni de import și export, bariere, etc.), Single Entry Point – punctul unic de intrare, Statistici, ROSA – instrumentul de autoevaluare a regulilor de origine, My Trade Assistant (Asistentul meu comercial) pentru achiziții, MyTradeAssistant (Asistentul meu comercial) pentru servicii și investiții și o sesiune de întrebări și răspunsuri

Înregistrarea la training se poate face completând formularul din linkul de mai jos:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/A2MSeminarFeb2023